Avrupa Birliği hibe programları kapsamında uygulanan bu proje, İKG PRO - Program Otoritesi hibe projelerinin "Sözleşme Makamı" olarak, Operasyon Faydalanıcısı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ve Hibe Faydalanıcısı olarak Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) arasında 20 Ekim 2016 tarihinde Ankara da imzalanan bir sözleşmeye dayalı olarak yürütülmektedir.
Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve/veya istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılması bu projenin genel hedefidir.
Projenin özel hedefleri ise;
- Dezavantajlı kişilerin istihdam edilebilirliğinin, istihdam ve işgücüne katılım oranlarının arttırılması ve bunların işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması,
- Dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılması,
- Dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasındaki durumu hakkındaki bilginin arttırılması,
- İşgücü piyasasında dezavantajlı kişiler ve özel itina gösterilmesi gereken gruplara yönelik ayırımcılığın tüm biçimlerinin azaltılmasıdır.
“MESLEĞİM VAR İŞİM DE VAR” isimli projemiz kapsamında, genel ve özel hedefler doğrultusunda, hedef grupların mesleki eğitim uygulamaları, girişimcilik eğitimi, belgelendirme, bilgilendirme seminerleri gibi aşağıda belirtilen temel faaliyetler gerçekleştirilecektir.
- CNC Tezgahları ve Programlama Eğitimi, 600 saat süreli, 15 erkek, 1 grup,
- Genel Elektrik Ark Kaynakçılığı Eğitimi, 304 saat süreli, 15 erkek, 1 grup,
- Otomotiv Elektrikçisi Eğitimi, 608 saat süreli, 15 erkek, 1 grup,
- Düz Dikiş Makineci Eğitimi, 336 saat süreli, 20 kadın, 1 grup,
- Cilt Bakımı, Manikür ve Masaj Teknikleri Eğitimi, 528 saat süreli, 20 kadın, 1 grup,
- Girişimcilik Eğitimi, 32 saat süreli, toplam 40 kadın, 2 grup,
- Dezavantajlı gruplarda ön yargının kaldırılması semineri, paydaşlar, 100 kişi
- İş arama ve işe ulaşmanın önündeki engellerin kaldırılması semineri, hedef grubun aile bireyleri, 100 kişi,
Proje kapsamında mesleki eğitim faaliyetlerine katılan ve başarı ile tamamlayarak belge alan katılımcılar, ilgili sektörlerde istihdama yönlendirilecek, Girişimcilik eğitimine katılan kadınlardan istekli olanlara ise kendi işlerini kurmaları konusunda yönlendirme yapılacaktır.
Mesleki eğitim faaliyetleri başlangıcında kamuoyunun bilgilendirilmesine ve projenin tanıtımına yönelik bilgilendirme toplantısı, proje sonunda proje çıktıları ve sonuçları ile ilgili kapanış toplantısı gerçekleştirilecektir.
12 ay süreli projemizin toplam bütçesi 208.456,50 avrodur. Bu bütçenin 195.949,11 avro kısmı hibe, kalan 12.507,39 avro kısmı ise GESOB tarafından eş finansmandır.