logo-type

Haberler

SODES 2011 MESLEĞİMİ SEÇTİM İSTİHDAMA GEÇTİM PROJESİ BAŞARI İLE TAMAMLANDI

SODES 2011 MESLEĞİMİ SEÇTİM İSTİHDAMA GEÇTİM PROJESİ BAŞARI İLE TAMAMLANDI

GESOB Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa, Gaziantep Valisi Erdal Ata, SODES’ ten sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu ve Derya Bakbak, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin,  Gaziantep Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Fikret Erol, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Bulduk, GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GESOB-MEKSA İşletmelerüstü Eğitim Merkezi Müdürü ve SODES Proje Koordinatörü M. İhsan Ercan, Oda Başkanları, Oda Genel Sekreterleri ve çok sayıda davetli katıldı. Proje uygulamaları ve sonuçları ile ilgili bilgi vermek üzere projeksiyonlu görsel bir sunum yapan GESOB-MEKSA İşletmelerüstü Eğitim Merkezi Müdürü ve SODES Proje Koordinatörü M. İhsan Ercan, “Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) tarafından istihdam hedefli olarak SODES 2011 kapsamında hazırlanıp sunulan “Mesleğimi Seçtim İstihdama Geçtim” isimli proje ile Metal, Makine ve Doğal Gaz Tesisatçılığı sektörleri için 2 ayrı hedef gruba yönelik Kaynakçı, CNC Tezgâh Operatörü, Bilgisayar Çizim Tasarımcısı (SOLİD WORKS), Doğal Gaz İç Tesisatçısı yetiştirilecektir.Belirtilen mesleklerden birer grup olarak; İŞKUR’da kayıtlı işsizlere Meslek Kazandırma Eğitimleri, ilgili mesleklerde çalışanlara ise Meslek Geliştirme ve Uyum Eğitimleri düzenlenmiştir. Düzenlenen kurslar sonunda 35 işsize meslek kazandırılarak bunlardan 18 kişiye istihdam sağlanmış, 92 çalışanın mesleklerinde gelişimleri sağlanmış ve toplam 127 kişi proje imkânlarından yararlandırılarak GESOB, MEB, ,İŞKUR ve MEKSA Vakfı tarafından ortak belgelendirilmiştir.145.200 TL bütçeli bu projenin, 120.000 TL miktarı SODES kapsamında hibe, 25.200 TL miktar ise eş finansman olarak GESOB tarafından karşılanmıştır.  Proje finansman desteği ile Metal ve Makine eğitim atölyesi için 2 adet yeni matkap tezgâhı ve ekipmanları temin edilerek atölye donanımları güncellenmiştir “ dedi.

GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu da aldıkları projelere kursiyer bulamadıklarını ifade ederek amaçlarının ara eleman yetiştirmek olduğunu vurguladı. Ankara'da ve bölgesel yapılan toplantılarda insanların akıllarını karıştıran bir problemin olduğunu dile getiren Küsbeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:''Projelerde makineleri alıyorlar, bir eğitim veriyorlar o makineler atıl olarak kalıyor diyorlar. Evet, belki diğer illerde öyledir ve tespitimizde var öyledir. Ama Gaziantep'te öyle değildir. Gaziantep'te her gün çağı yakalamak için en güzel teknolojik makineleri bu projelerimizin muhakkak içine koyuyoruz ve kursiyerlerimizi en güzel, en son teknolojik makinelerle eğitim veriyoruz. Eğitim merkezlerimiz gerek teorik gerekse pratik olarak dört dörtlük çalışmalarına devam ediyor. Kursiyerlerimiz eğitimler boyunca başarılı olmuşlardır. Bundan sonra da başarılarının devamını diliyorum.''AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise projenin çok önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Anadolu’nun proje yapma kapasitesinin her zaman yükseltilmesi gerektiğinin altını çizen Koçer, Gaziantep'in proje üretme kapasitesinin diğer illere göre çok yüksek olduğunu söyledi.

Vali Erdal Ata, konuşmasında, kursiyerlerin aldıkları eğitimler sonucunda çalıştıkları alanlarda daha verimli olacaklarını söyledi.Türkiye'de mesleki eğitim ve yetişmiş eleman konusunda çok ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Ata, şöyle konuştu:''Daha önce görev yaptığım hem Zonguldak hem Kocaeli ve şu anda görev yapmakta bulunduğum Gaziantep'te maalesef sanayicilerimizin en büyük sıkıntı çektiği konu yetişmiş kalifiyeli elaman. Sorduğunuz zaman her gün onlarca iş müracaatı var. Biraz kapıları sonuna kadar açsak bu sayı onları değil, yüzleri bulacaktır. Sorduğunuz zaman bunlara ne iş yaparsınız diye 'ben her işi yaparım' diyor. Bilin ki her işi yaparım diyen insan hiçbir işi yapamaz.''Bugün Gaziantep sanayisine bakıldığı zaman halıcılık, makarna, iplik üretimi, tekstil, gıda sektörü, ambalaj sanayi ve makine sanayinin çok geliştiğini ifade eden Ata, kentte sürekli yatırımların yapıldığını belirtti.Gaziantep'te önümüzdeki süreçlerde çok önemli yatırımların yapılacağını ve tesislerin kurulacağını aktaran Ata, “Peki bu tesislerde çalışacak elemanı nasıl bulacağız? Nasıl yetiştireceğiz? O nedenle mesleki eğitime önem vermek zorundayız, ilimizde mesleki eğitime katılım oranı % 30 seviyesinde, ancak bu oranın % 65-70 olması gerekir” dedi.Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Ekli Görseller