logo-type

Haberler

YERELDEN GENELE DEZAVANTAJLI GRUPLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM

YERELDEN GENELE DEZAVANTAJLI GRUPLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM

 

Düz Dikiş Makinecisi olarak yetiştirilecek 16-18 yaş aralığındaki toplam 40 genç, 20'şer kişilik gruplar halinde öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 2 grup halinde teorik, pratik ve psiko-sosyal destek eğitimlerine başlamışlardır. Eğitim programlarına katılan kursiyerler; Çocuk Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evinden gelen gençlerden oluşmaktadır. Kursiyerlerle iletişim, eğitime geliş-gidiş ve eğitim merkezindeki güvenlik adı geçen kurum ve kuruluşlar tarafından görevlendirilen yetkililer tarafından sağlanmaktadır. 

Proje kapsamında yürütülmekte olan ve yeni planlanacak programlarla ilgili çalışmaları yürütmek üzere; Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve MEKSA Vakfı yetkili temsilcilerinin katılımı ile bir Proje Yürütme Kurulu oluşturulmuş ve bu kurulun ilk toplantısı 20.04.2012 tarihinde GESOB-MEKSA Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleştirilmiştir. 

Yapılan ilk toplantıda, başlatılan eğitim ile ilgili kurul üyelerine detaylı bilgi verilmiş, devam eden süreçte yapılması öngörülen etkinlikler görüşülmüş, düzenlenmesi önerilen yeni eğitim programları ve gruplar planlanmıştır.  

Toplantıya; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Fatma Düzgün VAROL ve Ramazan NEHİR, Çocuk Şube Müdürlüğünden Ziya KARAKUŞ, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden Murat LALE, Büyükşehir Belediye Başkanlığından Muhtar AKYOL, Ali KANDEMİR ve Cebrail AY, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Mustafa BATUR, Şahinbey RAM'dan Duran YORULDU, GESOB ve MEKSA Vakfı adına M. İhsan ERCAN ve eğitimcimiz Funda ÜÇTAŞ BOZO katılmışlardır.  

 

Ekli Görseller