logo-type

Haberler

UMUT YILDIZLARI İFTAR YEMEĞİNDE

UMUT YILDIZLARI İFTAR YEMEĞİNDE



Kırkayak Antep Evi’nde düzenlenen iftara, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Murat Dağlı, İŞKUR İl Müdürü İlyas Bulduk, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir İnci, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhtar Akyol, GESOB MEKSA İÜEM Müdürü M. İhsan Ercan ile çok sayıda davetli katıldı. 

İftar sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, 2004 yılından beri yürütülen projeler içerisinde en önemlilerinden birisinin Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızları Projesi olduğunu söyledi. 

Küsbeoğlu, proje kapsamında 31 kursiyerin kursu tamamladığını belirterek, gençlere söz verdikleri iftarda bir araya geldiklerini ifade etti. Kursiyerlerin her ay 400 lira maaş aldıklarını kaydeden Küsbeoğlu, "Geçen hafta ilimizi ziyaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken kurstaki gençlerimize maaşları dışında 1’er maaş daha gönderdi. Bugün o parayı da kursu tamamlayan bu gençlerimize vereceğiz" dedi. 

Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da, projede yer almaktan duyduğu heyecanı dile getirerek, "Bu proje sayesinde gençlerimiz topluma kazandırılmış durumdular. Böyle projeler gelecek adında umut vericidir. Aynı zamanda buna benzer projelere de örnek teşkil edecektir. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Kurs süresinin çok iyi geçtiğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü İlyas Bulduk ise, başlangıç ve bitiş arasında çok iyi bir zamanın geçtiğini belirtti. Bulduk, "Bizim için önemli olan gençlerimizin bir an önce işe yerleştirilip topluma adapte olmalarıdır" şeklinde konuştu.

MEKSA Vakfı Gaziantep Proje Başkanı M. İhsan ERCAN ise açıklamada konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Her grup 20 kişiden oluşmak üzere Kaynakçılık ve Tesviyecilik meslek dallarında toplam 40 umut yıldızı kursiyer ile başlayan ve toplam 31 kursiyer ile tamamlanan proje kapsamında mesleki eğitim programının yanı sıra Psikologlar tarafından programın 1/3'ü oranında psiko-sosyal destek programı da uygulanmıştır. 

Gaziantep Valiliği onayı ile oluşturulan Proje Yürütme Kurulu; İŞKUR, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, SHÇEK, GSO, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, GESOB – MEKSA temsilcilerinden oluşuyor. Proje yürütme kurulu tarafından yapılan periyodik toplantılarla proje süreci takip edilmiş, uygulanması gereken etkinliklerle ilgili kararlar alınmıştır ve uygulanmıştır. Eğitim programının tamamlanmasının ardından istihdam ile ilgili çalışmaların tamamlandığını belirterek bayram sonrası kursiyerleri tespit edilen işletmelere yerleştirilecektir.”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in gönderdiği 400’er lira kursiyerlere Bayram harçlığı olarak takdim edildi.

Ekli Görseller