logo-type

Haberler

UMUT YILDIZLARI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ ALDILAR

UMUT YILDIZLARI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ ALDILAR

 

Her grup 20 kişiden oluşmak üzere kaynakçılık ve tesviyecilik meslek dallarında toplam 40 umut yıldızı kursiyer ile başlayan ve halen toplam 33  kursiyer ile devam eden proje kapsamında mesleki eğitim programının yanı sıra Psikologlar tarafından programın 1/3’ü oranında psiko-sosyal destek programı da uygulanmaktadır

Gaziantep Valiliğimizin onayı ile oluşturulan Proje Yürütme Kurulu; İŞKUR, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, SHÇEK, GSO, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, GESOB – MEKSA temsilcilerinden oluşmaktadır. Proje yürütme kurulu tarafından yapılan periyodik toplantılarla proje süreci takip edilmekte, uygulanması gereken etkinliklerle ilgili kararlar alınmaktadır.

Proje kapsamında planlanmış olmamasına rağmen, eğitime devam eden psikologlarımızın önerileri doğrultusunda kursiyerlerimize ağız ve diş bakımı konusunda seminer düzenlenmiştir. Seminerimiz; Gaziantep Diş Hekimleri Odasının desteği ile gerçekleştirilmiştir. Bu destek; Oda Yönetim Kurulu Başkanı M. Celil İYİKESİCİ ile yapılan görüşmeler sonrasında, Oda Genel Sekreteri Yücel ÖZBAŞ tarafından 05 – 06 Ağustos 2010 günlerinde her grup için ayrı ayrı olmak üzere GESOB MEKSA İşletmelerüstü Eğitim Merkezinde yapılan görsel sunum, soru-cevap ve diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmak amacıyla tüm kursiyerlere birer diş fırçası ve diş macunu hediye edilmesi şeklinde olmuştur. Ayrıca; diş sorunu olan kursiyerlerimizin muayene ve tedavileri ile ilgili yeni bir çalışmanın da yapılabileceği öngörülmüştür.

GESOB MEKSA İşletmelerüstü Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen bu etkinlikler; İŞKUR Gaziantep İl Müdürü olarak göreve yeni başlayan İş Müfettişi İlyas BULDUK ve MEKSA Vakfı Gaziantep Proje Başkanı M. İhsan ERCAN’ın katılımı ile gerçekleşmiştir. İŞKUR İl müdürü İlyas BULDUK’un ilimizde yaptığı ilk proje ziyaretinin Umut Yıldızı Projesi olması umut yıldızı kursiyerlerimiz üzerinde çok olumlu etki yapmıştır.

M. İhsan ERCAN

MEKSA Vakfı

Gaziantep Proje Başkanı

Ekli Görseller