logo-type

Haberler

SODES 2015 DESTEKLİ BİR İŞ BİN UMUT PROJESİNİN TANITIM VE AÇILIŞI YAPILDI

SODES 2015 DESTEKLİ BİR İŞ BİN UMUT PROJESİNİN TANITIM VE AÇILIŞI YAPILDI

 Gaziantep Valisi Ali YERLİKAYA, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin YILMAZ, Şehitkamil Kaymakamı Ali DURSUN, İl Emniyet Müdürü Erhan GÜLVEREN, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç EKİN, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa YANMAZ, İl Ticaret Müdürü Bilal YAZICI, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet ZOR, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU, Birlik Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu Üyeleri, Birliğimize bağlı Odaların Başkanlarının katılımı ile proje açılış etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.

GESOB Proje ve Eğitim Müdürü M. İhsan ERCAN tarafından 2008 yılından bu yana GESOB tarafından başarı ile tamamlanan 6 yılda 7 SODES Projemiz ile ilgili kazanımlar, deneyimler ve proje sonuçları hakkında özet ve 8. SODES Projemiz ile ilgili detaylı bilgi aktarımı yapılmıştır. Yeni projenin dezavantajlı grup olarak adlandırılan kadınlar, işsiz genç erkekler, yoksullar, göçle gelenler arasından seçilerek, genç işsiz erkekler için "CNC Tezgah Operatörlüğü", "Bilgisayarlı Çizim/Tasarım (SOLIDWORKS)" eğitimleri, kadınlar için "Düz Dikiş MAKİNECİSİ", "Cilt Bakımı, Epilasyon ve Masaj Teknikleri" eğitimleri verilecektir. 4 ayrı grup olarak toplam 60 kişi ve aileleri projenin hedef grubudur. Kursiyerlere eğitim süresince günlük 20 TL ücret ödenecek ve ferdi grup kaza sigortaları yaptırılacağı vurgulandı.

Birlik Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU; GESOB olarak bugüne kadar İŞKUR, Avrupa Birliği, İpekyolu Kalkınma Ajansı destekli KOSGEB ve MEB ile işbirliği içinde uyguladığımız mesleki eğitim ve istihdam projelerimizi anlatarak 2015 yılı sonu itibarı ile proje faaliyetleri başlatılan ADAPTESK projemizle ilgili detaylı bilgi vermiştir. AB hibe destekli olarak TESK’in yararlanıcısı olduğu, Ankara, Gaziantep, Bursa, Mersin, Ordu, Şanlıurfa, Manisa, Erzurum gibi 8 pilot ilde uygulanacak "Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi ADAPTESK" ile ilgili yabancı uzmanlar tarafından Gaziantep'te yapılan anket çalışmaları ile ilgili Gaziantep açısından çok olumlu sonuçlarını aktararak "Türkiye'miz, Gaziantep'imiz her zaman en güzeline layıktır. Başta siz ülke amirlerimiz olmak üzere, gerçekten bugüne kadar özellikle de küçük esnafımızdan sanayicisine kadar biz sizlerle birlik ve beraberlik içerisinde hep çalıştık çalışmaya da inşallah devam edeceğiz. Gaziantep ilkleri çok seven bir şehirdir. Çıtasını yükseltmeyi çok sever" şeklinde konuştu. Bugüne kadar eğitim merkezlerimizde 5917 kişi katıldıkları mesleki ve girişimcilik eğitimleri sonrasında belgelendirilmiş, işsizlere istihdam sağlanmış, çalışanlar geliştirilmiş, yeni girişimciler desteklenmiştir dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç EKİN ise "İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda aldığımız kararların hayata geçirilmesi ve sonrasında gerek mesleki eğitim alanlarında gerekse istihdama yerleştirme konusunda başta Valimize ve Kurulda aktif görev yapan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğine teşekkür ederim. Alınan bu kararların uygulamaları sonrasında ortaya çıkan tablo ile Türkiye genelinde, Genel Müdürlüğümüz tarafından her il için belirlenen 9 ayrı hedefin tamamı ilimiz tarafından aşılarak sonuçlandırılmış ve "En İyi Performans" ödülü Sayın Bakanımız Süleyman SOYLU'nun elinden alınmıştır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN; 1. Dünya Savaşından sonra bölgemiz en hassas dönemi yaşıyor. Bizim bu zorlu dönemden en az zarar ilke çıkabilmemiz, şehrin kalkınması ve Türkiye'nin 2023 vizyonuna ulaşabilmesi için safları sıklaştırmamız ve çözüm odaklı olarak şehrimizi kalkındırmamız gerekiyor. Bu gelinen noktayı çok önemli buluyorum. Bizim insanımızın eğitimini sağlamamız ve sağlıklı bir nesil yetiştirmemiz, sosyal devlet olarak en temel görevlerimiz arasındadır" dedi.

Vali Ali YERLİKAYA; SODES'in dünden bu yana çok hayırlı hizmetlere vesile olduğunu belirterek, SODES sosyal kalkınma programıdır. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde göç, yoksulluk ve işsizlikten dolayı pek çok vilayetimizde sosyo-ekonomik açıdan desteklenmesi gereken konular var. Bu proje tam anlamıyla insan odaklı bir projedir. Bakın, şehrimizde ilk defa 2008 de uygulanmaya başladı. O günden bu yana 485 projeyi desteklemişiz. 55 milyar TL toplam karşılıksız hibe yapılmış.2015 yılında 31 projeyi desteklemişiz, toplam tutarı 518 milyon TL dir. 10 proje de yedek olarak bakanlığımızın start vermesini bekliyor, toplam tutarı 1.7 milyon TL dir. Bakanlık değerlendirmesinde yedek listede bulunan " Bir İş Bin Umut" projesi, eş finansman ile ilgili sorun yaşayan diğer bazı projeler yerine bu projenin uygulamaya alınmasına karar verilmiştir dedi.

Proje tanıtım ve açılış konuşmalarından sonra protokolün ayrılmasını takiben, Birliğimizin 2016 yılı başkanlar kurulu toplantısı yapılmıştır.

Ekli Görseller