logo-type

Haberler

SODES 2012 PROJE AÇILIŞI VE DE-GRUP PROJELERİ KAPSAMINDA MEZUN BAYANLARA BELGE TÖRENİ

SODES 2012 PROJE AÇILIŞI VE DE-GRUP PROJELERİ KAPSAMINDA MEZUN BAYANLARA BELGE TÖRENİ

GESOB toplantı salonu'nda düzenlenen SODES 2012 Proje açılış ve kamuoyu bilgilendirme programına; SODES’ten sorumlu Vali Yrd. Nursal ÇAKIROĞLU, Emniyet Müdür Yrd. Murat ÖZBAY, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erdoğan EROL, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı İlyas BULDUK, İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şakir ULUDAĞ, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç EKİN, SODES Proje Uzmanı Özlem YAPRAK, GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GESOB-MEKSA Eğitim Müdürü ve SODES Proje Koordinatörü M. İhsan ERCAN, Oda Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Proje açılış toplantısında; SODES 2012 kapsamında T.C. Kalkınma Bakanlığı ve Gaziantep Valiliği tarafından hibe olarak desteklenen, GESOB tarafından yürütülecek “GAZ YAKICI CİHAZLAR SERVİS ELEMANI MESLEK KURSU PROJESİ” ile gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi verilerek;
- Meslek kazandırma eğitiminden 20 işsizin meslek sahibi olacağı, 
- Meslek geliştirme eğitiminden 20 çalışanın yararlanarak mesleğini geliştireceği,  

- SODES tarafından 91.301 TL bütçe ile hibe olarak destekleneceği,
- Proje kapsamında eğitim merkezimizde mevcut Doğal Gaz İç Tesisatçılığı atölye donanımlarına ek olarak; 1adet doğalgaz kazanı, 2 adet brülör ve 1 adet kombi alınarak eğitim donanımlarının zenginleştirileceği açıklandı.
SODES Projelerinden sorumlu Vali Yrd. Nursal ÇAKIROĞLU, GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU ve Proje Koordinatörü M. İhsan ERCAN’ın SODES ve Mesleki Eğitim Projeleri hakkındaki konuşmalarından sonra, son dönemde tamamlanan “Düz Dikiş Makinecisi” eğitimini başarı ile bitiren bayanların belgeleri ve hediyeleri toplantıya katılan protokol tarafından verilmiştir.
TESK, İŞKUR, MEKSA Vakfı arasında imzalanarak yürürlüğe giren “Yerelden Genele Dezavantajlı Grupların Mesleki Eğitimi Projesi” kapsamında İŞKUR destekli olarak dezavantajlı gruplara yönelik 2012 yılında gerçekleştirilen meslek kazandırma eğitimlerinden en son tamamlanan Düz Dikiş Makinecisi eğitimini tamamlayan 18 bayana belgeleri ve hediyeleri verilmiş, eğitim sırasında ortaya çıkan el emeği göz nuru ürünleri sergilenmiştir.