logo-type

Haberler

SODES 2010 KAPSAMINDA GESOB’UN YENİ PROJESİ “MESLEK MUTLU GELECEKTİR”

SODES 2010 KAPSAMINDA GESOB’UN YENİ PROJESİ “MESLEK MUTLU GELECEKTİR”

 

Projenin temel faaliyetlerinden olan tanıtım toplantısı 26 Ocak 2011 Çarşamba günü GESOB Hizmet Binası toplantı salonunda Gaziantep Valisi Süleyman KAMÇI, İl Emniyet Müdürü Süleyman OĞUZ, SODES Projelerinden sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim YURDAKUL, Şahinbey Kaymakamı Mehmet TAŞDÖĞEN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer YILMAZ, SGK İl Müdürü Ahmet YETİM, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem SERİN, GESOB Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MEKSA Vakfı Gaziantep Proje Başkanı M. İhsan ERCAN, Oda Başkanları ve daire müdürlerinin katılımı ile yapılmıştır. 

Toplantıda konuşma yapan Gaziantep Valisi Süleyman KAMÇI; bölgenin ve Türkiye'nin önde gelen metropollerinden Gaziantep'in ekonomik, sosyal ve kültürel bir merkez olarak en hızlı gelişen kentlerin başında geldiğine dikkat çeken Kamçı, mesleki eğitim programlarının hayati öneme sahip olduğunu dile getirerek, '7 meslek dalında 14 grupla 105 gence istihdam yaratacak proje çok önemli' dedi. Gaziantep'in sanayi, ticaret, eğitim, sağlık, sosyo-kültürel yatırımlar ile istihdam ve kalkınma yolunda gelişimini hızla sürdürdüğünü vurgulayan Vali Kamçı, birçok alanda kamu ve özel sektör yatırımlarının sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: 

'Bunu gerçekleştirme yolunda en büyük güven ve sermayemiz, genç ve dinamik nüfusumuzdur. Gaziantep, milli ekonomi ve istihdama katkısını artırmak adına yürütülen çalışmalarda önemli mesafeler alınmış, iş piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması, gençlerin ve dezavantajlı grupların iş bulabilirlik kabiliyetlerinin arttırılmasına gayret gösterilmektedir. Bu anlamda, geniş çaplı ihtiyaç analizi yapılan iş kollarında yürütülen projeler, yerel yönetimlerin, esnaf, sanayi ve ticaret odaları, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarımızın işbirliğiyle yürütülmektedir” dedi. Vali Kamçı, iş piyasasına nitelikli insan kazandırılması ve kalifiye eleman sayısının arttırılmasının hayati öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, 'İş piyasasına nitelikli insan kazandırma yolunda, bir yandan insanımıza beceri kazandırırken, diğer yandan da evine, ailesine aş ve iş kazandırma özelliği bulunan projeler, Gaziantep'teki tüm kesimlerce desteklenmektedir' diye konuştu.  

GESOB Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU ise konuşmasında; işsizlere yönelik mesleki eğitim projelerine büyük önem verdiklerini, 'Meslek Mutlu Gelecektir' isimli projenin SODES kapsamında DPT tarafından desteklenmesi uygun görülen projeler arasında yer aldığını ifade ederek, şu bilgileri verdi: 'Toplam bütçesi 262 bin 800 lira olan projenin 240 bin lirası hibe, kalan 22 bin 800 lira ise GESOB tarafından sağlanacaktır. Projenin temel hedefleri metal, makine, otomotiv ve tekstil konfeksiyon sektörlerinde işsizlerin mesleki eğitim yolu ile istihdam edilebilirliklerinin arttırılması ve mezun kursiyerlerin yüzde 20'sine istihdam garantisi sağlanmasıdır. 12 ay süreli proje kapsamında endüstriyel kalıpçılık, CNC tezgah operatörlüğü, kaynakçılık, otomotiv, bilgisayar çizim tasarımı, konfeksiyon makineleri operatörlüğü, doğalgaz iç tesisatçılığı meslek dallarında mesleki eğitim verilecektir.” dedi. 

Proje Koordinatörü M. İhsan Ercan ise konuşmasında; Bu projemiz de GESOB liderliğinde, MEKSA Vakfı, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile 12 ay süreli olarak işsizlere meslek kazandırma ve istihdam sağlama, çalışanlara ise meslek geliştirme eğitimleri olarak toplam 240 kişinin doğrudan yararlanıcısı olan bir projedir dedi. GESOB ve MEKSA Vakfı işbirliği ile 2011 yılının ilk yarısında başlatılacak tüm eğitim programlarına katılacak kursiyer sayısının 435 olduğunu dile getirmiştir. Bugüne kadar uygulanan mesleki eğitim programlarını başarı ile tamamlayan ve belgelendirilen kursiyerlerin sayısının 2 bin 366'ya ulaşmıştır.”dedi

Ekli Görseller