logo-type

Haberler

SODES 2009 GESOB - MEKSA VAKFI PROJESİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI,

 

Projenin temel hedefleri;

  • Metal, Makine ve Otomotiv sektörlerinde işsizlerin mesleki eğitim yolu ile istihdam edilebilirliklerinin arttırılması,
  • Metal, Makine ve Otomotiv sektörlerinde çalışanların mesleki gelişim eğitimleri,
  • Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerinin seminerlerle iş yaşamına hazırlanmalarıdır.

           CNC Tezgah Operatörlüğü, Gazaltı Kaynakçılığı ve Otomotiv Elektromekanikerliği meslek dallarında ayrı ayrı 15’er işsiz ve 15’er çalışan olmak üzere toplam 90 kişiye mesleki eğitim verilecektir. Ayrıca; il ve ilçelerimizde bulunan toplam 8 meslek lisesinde son sınıf olarak eğitime devam eden toplam 400 öğrenciye okul sonrası iş yaşamına hazırlık olması bakımından bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilecektir. Sonuç olarak SODES kapsamında 1 yılda gerçekleştirilecek projemizde toplam 490 kişi doğrudan yararlanıcı olacaktır.

            SODES kapsamında GESOB MEKSA İşletmelerüstü Eğitim Merkezinde oluşturulmakta olan “Otomotiv Diagnostik Eğitim Atölyesi” ilimiz için ilk ve tektir. GESOB’un proje sahibi olduğu “YAŞADIKÇA ÖĞREN ÖĞRENDİKÇE KAZAN” isimli projenin ortakları; İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEKSA Vakfıdır.

            2009 Kasım ayı itibarı ile proje süreci başlatılmış olup, proje planı çerçevesinde belirlenen faaliyetler tam zamanında uygulanmaya devam edilmektedir. İşsiz olarak eğitimlere katılacak kursiyerlere proje kapsamında ücret ödenecektir. Projenin temel faaliyetlerden olan istihdamı arttırıcı ve geliştirici mesleki eğitim programlarına katılmak isteyenlerin ön kayıtlarına başlanmıştır. Eğitim programlarına katılmak isteyenlerin, Eğitim Merkezimize ait 0342 235 60 20 – 235 37 31 numaralı telefonlarını arayarak bir an önce ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

M. İhsan ERCAN

SODES Proje Koordinatörü

Ekli Görseller