logo-type

Haberler

MEHMET SAİT KÜSBEOĞLU KİMDİR ?

MEHMET SAİT KÜSBEOĞLU KİMDİR ?

. Baba mesleği olan yoğurt, bal ve sade yağ ticareti ile bir asıra yakın zaman uğraşan M..Sait Küsbeoğlu son anına kadar aynı dükkanda aynı işi sürdürdü. Yaşadığı dönem itibariyle Gaziantep’in dününe ve bugününe tanıklık eden M.Sait Küsbeoğlu Gaziantep esnafının en kıdemlisi ve yaşına rağmen çalışan en yaşlı esnafıydı. Aldığı eğitim neticesi eski Osmanlıca bir günlükte tutan ve bu günlük sayesinde Gaziantep ticari hayatının tarihinide de ışık tutan M.Sait Küsbeoğlu çevresinde yardımseverliliğiyle de tanınan ve sevilen bir kişiydi.

ANILARLA MEHMET SAİT KÜSBEOĞLU
Gaziantep’in sayılır, sevilen esnaflarından biri olan MEHMET SAİT KÜSBEOĞLU Fransız harbini tutuğu günlükte şöyle anlatıyor;
Fransız şehrimize sağanak yağışla geldi. Ailenin büyükleri savaşlarda yitirilmiş. Olup dedesi ise Rusya savaşında hayatını yitirmiş. Babası Mehmet Ali Küsbeoğlu ise; Antep Harbinde görev almış, Babası ile birlikte savaş yıllarında ihtiyacı olanlara Şıh Camisinde yemek yardımında bulunmuş. Çok eski tarihleri yaşayan ve kendiside tarih olan MEHMET SAİT KÜSBEOĞLU ‘nun hala aklında, Fransızların şehre ilk girdiği gece çok şiddetli yağmurun yağdığını ve çocukluğunu yaşadığı evinin damı. Fransızların attığı bombalarla yok olmuş. 
Yani Gaziantep esnafının en eskilerinden olan MEHMET SAİT KÜSBEOĞLU, aslında Gaziantep’in tarihine,dününe, bugününe tanıklık etmiştir. Günümüzde ise çok az kalmışlardır. 
MEHMET SAİT KÜSBEOĞLU, mesleğine tutkusundan yaşamı boyunca günün ilk ışıklarında işyerini açardı.