logo-type

Haberler

KADINLAR, YENİ GİRİŞİMCİLİKTE DAHA İSTEKLİ

KADINLAR, YENİ GİRİŞİMCİLİKTE DAHA İSTEKLİ

 

İŞKUR'da kayıtlı işsizlerin kendi işlerini kurmalarını desteklemek amacıyla, KOSGEB hibe desteğine ulaşmalarını sağlamak üzere temel adım olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonrasındaki belgelendirme işlemleri GESOB-İŞKUR-KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilmektedir.

GESOB-İŞKUR-KOSGEB işbirliğinde 25'er kişilik gruplarla 2013 yılında 160, 2014 yılında 500 olmak üzere toplamda 660 kişiye yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlenmiş ve katılımcılar belgelendirilmiştir.

Ülke genelinde en fazla kadın üyeye sahip meslek kuruluşu olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuz tarafından yapılan açıklamaya göre "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kadın esnaf ve sanatkarlarımızın sayısının artmasında etkili olmuştur. Toplam esnaf ve sanatkarlarımız içerisinde kadın esnaf ve sanatkar oranımız yüzde 13.6 ya çıkmıştır. Kadın esnaf ve sanatkarlarımız ağırlıklı olarak bakkallık, bayilik, büfecilik, kuaförlük ve lokantacılık mesleklerini tercih etmektedirler."

Eğitim programlarını tamamlayan girişimci adaylarımız belgelerini; İŞKUR İl Müdürü Siraç EKİN, Şehitkamil Merkez Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü M. Ali BOLATKIRAN, Uzman Eğitimcimiz A. Arzu YILMAZKAYA, GESOB Yönetim Kurulu üyeleri ile il ve ilçelerimizde bulunan Esnaf ve Sanatkar Odalarının başkanlarının, GESOB-MEKSA Merkez Müdürü M. İhsan ERCAN'ın katılımı ile Başkanlar Kurulu huzurunda aldılar.

Eğitim programını annesinin refakatinde başarı ile tamamlayan ve belgesini alan görme özürlü Ahmet BEYAZ, yaptığı konuşma ile eğitim programının kendisine kazandırdığı özgüvenin çok önemli olduğunu vurgulayarak duygularını ve memnuniyetini ifade etmiştir.

GESOB olarak düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin tüm kursiyer gruplarında kadın katılımcılarımız yüzde elliye varan bir orandadır. Bu durum göstermektedir ki kadınlarımızın iş dünyasında yer alma istekleri her geçen gün artmaktadır. Kadınlarımızın çalışan veya işveren olarak iş dünyasında artarak yer almaları ilimizin ve ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Ekli Görseller