logo-type

Haberler

KADIN ESNAFIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ORTAK HAREKET EDECEKLER

KADIN ESNAFIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ORTAK HAREKET EDECEKLER


TESK’ten yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret ederek, TESK’in çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkan Bendevi Palandöken, TESK olarak 170 bin kadın üyeye sahip olduklarını belirtti. 


TESK’in Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ve kadın üye bakımından da yine Türkiye’nin hatta birçok Avrupa ülkesinin sahip olamadığı kadın üyeye sahip olduklarını ifade eden Palandöken, “170 bini kadın olmak üzere yaklaşık 2 milyon üyemiz bulunuyor. Ülke genelinde konfederasyonumuza bağlı 3 bin 110 oda, 82 birlik ve 13 mesleki federasyon bulunmaktadır. TESK tarafından hazırlanan 2002-2004 yılları arasında ‘Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi’ ve 2007-2009 yılları arasında da ‘Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi’ AB destekleri ile başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu projeler, Türkiye’de yürütülen en büyük ve başarılı projeler olmuştur. 6 binden fazla kadın iş kurma ve iş geliştirme eğitimleri ile danışmanlık ve rehberlik hizmetleri almıştır. Ayrıca, Konfederasyonumuz bünyesinde bir Kadın Girişimciliği Koordinasyon Merkezi ile 25 ilde de Yerel Esnaf ve Sanatkar Kadın Kurulları kurulmuştur” dedi. 
TESK olarak 2011 yılı Kasım ayında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı ile birlikte Türk Kadın Girişimcilerinin hikayesini AB Parlamentosu’na taşıdığını da kaydeden Palandöken, “Türkiye İş Kurumu, TESK ve MEKSA Vakfı arasında imzalanan ‘Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar için Mesleki Eğitim’ protokolü kapsamında; şiddet mağduru kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı gruplar olarak bilinen hükümlü, engelli kadınlar, suça bulaşmış çocuklar, göçten etkilenen, mali durumu uygun olmayan hasta, çocuk ve kadınların mesleki eğitim yolu ile meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Proje sonunda toplam 25 bin kişiye eğitim verilmesi planlanmıştır” diye konuştu. 

Ziyarette, TESK’in çalışmalarını dikkatle izlediklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “TESK’in çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ülkemizin en büyük ve en çok kadın üyeye sahip sivil toplum kuruluşudur. TESK ve Bakanlığımız arasında kısa sürede bir yol haritası belirleyip kısa, orta ve uzun vadede sorunları çözmek ve yeni projeler için her türlü çalışmayı yapmaya bakanlık olarak hazırız” dedi. AA