logo-type

Haberler

GESOB VE MEKSA VAKFI İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARINDA YERİNİ ALDI

GESOB VE MEKSA VAKFI İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARINDA YERİNİ ALDI

 

7-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ve yoğun bir katılımın gerçekleştiği  Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın beklentileri  fazlasıyla karşıladığı belirtilmiştir. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde 50 özel firma ve 15 kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu standlar açarak iş başvurusu almış, tanıtım yapmış, kurs kayıtları almıştır.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği - MEKSA  Vakfı işbirliği ile açılan stand da dezavantajlı gruplara yönelik düzenlenen mesleki eğitim programları sırasında üretilen Düz Dikiş Makineciliği, Temel Metal Şekillendirme ve CNC Tezgah Operatörlüğü  eğitim ürünleri  sergilenmiş ve birçok meslekte eğitim için ön kayıtlar alınmıştır. GESOB MEKSA Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek  İŞKUR destekli  istihdam garantili eğitimler kapsamında Doğal Gaz İç Tesisatçılığı eğitimi için de mülakat yapılmıştır. 3 günde 35- 40 bin arası ziyaretçinin fuarı gezdiği, panel ve konferansları izlediği bildirilmiştir.

GAİF 2012  süresince birçok panel  ve konferans gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen panellerden birisine  konuşmacı olarak katılan MEKSA Gaziantep Proje Başkanı M. İhsan ERCAN  ‘Dezavantajlı Grupların Mesleki Eğitimi’ konusunda açıklamalarda bulunmuştur.