logo-type

Haberler

GESOB, PROJELER ZİNCİRİNE BİR HALKA DAHA EKLEDİ

 

GESOB, yerli ve yabancı proje finans kaynaklarına ulaşarak hazırladığı projelerle temin ettiği hibe desteklerle Birliğe bağlı faaliyetlerini sürdüren 79 meslek odası ve kayıtlı üyelerinin ihtiyaçları doğrultusunda işsizlere ve dezavantajlı gruplara meslek kazandırma, çalışanlara meslek geliştirme konulu projeler geliştirip uygulamaktadır. 

MEKSA Vakfı, MEB, İŞKUR ile işbirliği içinde sürdürülen mesleki eğitim konulu proje faaliyetleri, KÜSGET’te bulunan 2 ayrı Mesleki Eğitim Merkezinde sürdürülmektedir. Gerçekleştirilen faaliyetlerin hibe proje destekleri; Avrupa Birliği, İŞKUR, SODES gibi proje kaynaklarından sağlanmaktadır. Sözleşmesi imzalanan projelerden birisi; Birliğimiz tarafından yürütülen hibe proje faaliyetlerinin, Birliğimize bağlı Meslek Odalarımız tarafından da yürütülebilmesinin sağlanması, odalarımızın proje hazırlama ve yürütme kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından Teknik Destek Programı kapsamında “Proje Hazırlama ve Projecilik Kültürü Eğitimi” konulu bir proje hazırlanıp sunulmuştur. 

İKA tarafından desteklenmesi uygun görülen bu projenin hedefi; Meslek Odalarımızın Genel Sekreterlerine proje kapsamında verilecek eğitimler ile esnaf ve sanatkarlarımızın proje bilincinin ve proje hazırlama kapasitelerinin geliştirilmesidir. 25’er kişilik 2 ayrı grup olarak toplam 50 kişinin bu eğitimlere katılmaları ve eğitimler sonunda belgelendirilmeleri öngörülmektedir. 

Sözleşmesi imzalanan ikinci proje ise; Gaziantep Pideciler, Simitçiler, Yufkacılar Odası (GPSYO) tarafından yürütülecek “Pide Üretiminde Kalite ve Hijyen Eğitimi” konulu projedir.

Bu proje kapsamında ise Odaya kayıtlı üyelerden, her işyerinden bir kişi olmak üzere, 75’er kişilik 10 grup halinde toplam 750 kişinin eğitimlere katılması ve belgelendirilmesi öngörülmektedir. GESOB, GPSYO ve MEKSA Vakfı işbirliği ile yürütülecek Projeler, Sözleşmelerinin imzalanması ile 2011 Eylül ayı içinde proje faaliyetlerinin uygulanması planlanmaktadır.       

ÖMER KÜSBEOĞLU

GESOB YÖN. KUR. BAŞKANI

Ekli Görseller