logo-type

Haberler

GESOB MESLEK KAZANDIRIYOR, İŞ BULUP, İSTİHDAM SAĞLIYOR

GESOB MESLEK KAZANDIRIYOR, İŞ BULUP, İSTİHDAM SAĞLIYOR

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) tarafından İŞKUR destekli olarak MEB ve MEKSA Vakfı ile işbirliği içinde İŞKUR'da kayıtlı işsiz gençlere meslek kazandırılarak istihdam sağlanmasına yönelik olarak 15'er kişi ile 5 meslek dalında başlatılan;

CNC Tezgah Programlama

Temel Metal Şekillendirme

Doğalgaz İç Tesisatçısı

Otomotiv Elektrikçisi

Otomotiv LPG Montaj, Bakım ve Onarımcısı eğitimlerini başarı ile tamamlayan toplam 70 kursiyer belge almaya hak kazanmış, toplam 41 kursiyer ilgili sektörlerde işe yerleştirilerek kayıtlı istihdam sağlanmıştır.

Proje kapsamında tüm kursiyerlere İŞKUR tarafından 4'er aylık eğitim süresince günlük 20 TL ücret ödenmiş olup iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı sigorta işlemleri yapılarak primleri ödenmiştir.

Gaziantep Valisi Ali YERLİKAYA, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilleri Osman TOPRAK ve M. Durdu YETKİNŞEKERCİ, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin YILMAZ, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan FADILOĞLU, İl Müftüsü Ahmet ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa YANMAZ, KOSGEB Müdürü Dr. Sadık GÖZEK, Milletvekili Adayı Ahmet UZER, İl Ticaret Müdürü Bilal YAZICI, Şehitkamil Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü M. Ali BOLATKIRAN, Birliğimizin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU, Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu üyeleri, GESOB-MEKSA Eğitim Müdürü M. İhsan ERCAN, Oda Başkanlarımız ve kursiyerlerimizin katılımı ile GESOB Toplantı Salonunda belge dağıtım töreni düzenlenmiştir.

 

Ekli Görseller