logo-type

Haberler

GESOB Başkanı İsmet Özcan’dan çek ve kredi önerisi!

GESOB Başkanı İsmet Özcan’dan çek ve kredi önerisi!

Gaziantep Esnaf Sanatkarları ve Odaları Birliği (GESOB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özcan, deprem felaketi yaşanan 10 ilde esnafın yazdığı çeklerin ertelenmesini ve esnafa ilk etapta 100 Bin TL uzun vade ve faizsiz kredi verilmesini istedi. 

 

Türkiye deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışırken depremin ekonomik boyutu ve bölgedeki iş dünyasına dair deprem bölgesinde değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Özcan bölgede faizsiz kredi ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Depremde en çok etkilenen kesimin esnaf olduğunu belirten Özcan “Esnaf canını, malını, iş yerini, sermayesini, ailesini ve müşterilerini kaybetti. Şu an bizim 3 ay için Bağ-Kur sigortalarımız, kredilerimiz ertelendi; ama biz 3 ay sonra da para basmayacağız. Bizim 3 ay sonra yine paramız olmayacak. Devletin bize uzun süre faizsiz 100.000 TL  kredi vermesi gerekiyor. Pandemi süresinde yaptıkları hibe gibi bir şey yapmaları gerekir. Yoksa esnaf ayağa kalkamaz. Esnafımız hasar alan işyerlerini açamıyor. hasarlı işyeri tadilatı ve hasarlı binaların yıkılacak olması esnafımızı maddi ve manevi zor durumda kalmıştır. Buradaki insanların göç etmemesi için mutlaka bize destek çıkılmalı” şeklinde konuştu.

Gaziantep şu anda kısa çalışma ödeneğinden muaf tutulduğunu hatırlatan Özcan, OHAL kapsamına giren 11 ilde de aynı uygulamalar olmalı, ayrım yapılmamalı dedi.

Özcan ayrıca bölgede depremden önce 5 bin TL olan evlerin şu an 12 bin TL olduğuna da dikkat çekti