logo-type

Haberler

GENÇ İŞSİZLERİMİZİN GİRİŞİMCİ YAKLAŞIMLARINI DESTEKLİYORUZ

GENÇ İŞSİZLERİMİZİN GİRİŞİMCİ YAKLAŞIMLARINI DESTEKLİYORUZ

Girişimcilik ruhuna sahip gençlerimiz ise İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği içinde düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine alınarak belgelendirilip KOSGEB tarafından hibe olarak verilen Yeni Girişimci Desteğinden yararlanmaları sağlanmaya çalışılmaktadır. Yeni kurulan bu işletmeler genellikle esnaf ve sanatkar işletmeleri olmaktadır. Mesleki niteliği olan ve işletme bilgisine sahip girişimciler tarafından kurulan yeni işletmelerin daha bilinçli kurulacağı ve işletileceği düşüncesi ile meslek kazandırma ve girişimcilik eğitimleri birliğimiz tarafından gelen talepler dikkate alınarak uygulanmaktadır. Esnaf ve sanatkar kendi emeği ile çalışırken yanında istihdam ettikleriyle işsizliğin azalmasına da katkı sağlamaktadır.

Buradan hareketle; Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği olarak 2014 yılında İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği içinde 20 ayrı grup olarak toplam 500 işsiz veya çalışan gencimize Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilerek ortak belgelendirilmiş, KOSGEB tarafından 30.000 TL ye kadar hibe olarak verilen desteğe ulaşmaları için adım atma imkanları sağlanmıştır.

Bu gruplardan bir kısmının belgeleri, GAİF 2014 kapsamındaki etkinliklerden birisi olarak kursiyerlere dağıtılmıştır. Bazı kursiyerlerin hibe destekten yararlanmak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve belgeyi almayı beklediklerini öğrenmek, iş dünyamızın geleceği ile ilgili bizleri umutlandırmıştır. Belgelerini alanları tebrik ediyor, yeni kuracakları işletmelerin uzun ömürlü ve başarılı olmalarını diliyoruz.

Ekli Görseller