logo-type

Haberler

GENÇ GİRİŞİMCİLER BELGELERİNİ ALDI

GENÇ GİRİŞİMCİLER BELGELERİNİ ALDI

 

Gerçekleştirilen belge törenine; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç EKİN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa KİRAZOĞLU, Gaziantep Yardım Vakfı MEM Müdürü Tayyar NEMUTLU, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU, İŞKUR Eğitim Şefi Ramazan NEHİR, GESOB - MEKSA Eğitim Müdürü M. İhsan ERCAN, ARZ Danışmanlık firmasının uzman eğitimcileri Arzu YILMAZKAYA ve Nihal SABAK, oda başkanları ve kursiyerler katılmışlardır.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç EKİN konuşmasında; sanayisi ve girişimcilik ruhuyla Türkiye ve dünyada ön plana çıkan Gaziantep'te yaşamaktan gurur duyduğunu belirtti. Kurum olarak diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde bu ruhun geliştirilmesi, pekiştirilmesi daha ileri bir noktaya taşınması yönünde hedefleri olduğunu ifade eden EKİN, "2012 yılında 27 girişimcilik kursu başlattık, 600 kişi belge aldı. 2013'te 33 kursta 730 kişiye belge verdik. 2014 yılında 40 kurs ve bin kursiyerin belge almasını hedefliyoruz" dedi.

Özelikle kadınların, engellilerin ve gençlerin girişimci olmasını amaçladıklarını belirten EKİN, "Engeli vatandaşlarımız proje üretir ve bu projeler İŞKUR tarafından kabul edilirse sadece İŞKUR tarafından kendi bütçesinden 26.000 liraya kadar hibe verilmesi gündemde, bu sadece engellilere yönelik" diye konuştu.

GESOB Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU ise konuşmasında, Birlik olarak mesleki eğitim program ve projelerine büyük önem verdiklerini söyledi. Öncelikle unutulmaya yüz tutan meslek dalları olmak üzere diğer meslek dalarına da güç destek vererek gelecek nesile yol açmak istediklerini ifade eden KÜSBEOĞLU şunları kaydetti: "Bizim bugüne kadar eğitim vererek belgelendirdiğimiz 5 bine yakın kursiyerimiz oldu. Bizim görevimiz sadece üye kayıt edip, aidat almak değil. Gaziantep'te iki eğitim merkezi kurduk. Bu binanın üç katını da eğitim merkezi olarak düzenledik ve tahsis ettik. Biz mesleki eğitime gönül vermiş bir kurum olarak bu meseleye ciddi bakıyoruz. Gençlerin ufuklarını açmak için bu eğitimlerin verilmesine devam edeceğiz" dedi.

GESOB - MEKSA Eğitim Müdürü M. İhsan ERCAN konuşmasında; Nisan-Mayıs aylarında 25 kişilik 8 gruba yönelik, toplamda 200 kişiye İŞKUR destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirileceğini belirterek, eğitime katılmak isteyenlerin 27.03.2013 Perşembe günü İŞKUR da yapılacak mülakata katılmaları gerektiğini ifade ederek konuşmasını tamamlamıştır.

 

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren 48 kursiyere aları verilmiştir.