logo-type

Haberler

GAZİANTEP KENT KONSEYİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

GAZİANTEP KENT KONSEYİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

 Sonuç Bildirgesinde;  “Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun'un başkanlık etti. Toplantıya 79 Esnaf ve Sanatkâr Odasından 60'nın başkan ve temsilcileri katıldılar. 

Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanı Ömer Küsbeoğlu da toplantıya katılarak 68 bin aktif üyelerinin olduğunu ve ilimizdeki tüm esnaf ve sanatkârları temsil ettiklerini ve buna bağlı olarak da birbirinden çok farklı ciddi sorunları olduğunu belirtti. Birlik Başkanı Ömer Küsbeoğlu sorunlarının başında atanmış ve seçilmişlerin yani başta belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri olmak üzere kurumlarda sekreter bariyerini bir türlü aşıp, ilgili yetkililere dertlerini anlatamadıklarını, başlıca ilgi bekleyen konularının, "Ahilik Günü" etkinliklerine gereken önemin verilmesi, şehrimize has olan "Esnaf Sahresi" geleneğinin anlamına uygun olarak yeniden canlandırılması, Gatem ve Küsget'in artan nüfus karşısında yetersiz kaldığı, bunun yanında altyapı ve çevre sorunlarının da bir türlü çözülemediğini ifade ederek sözü diğer oda başkanlarına bıraktı.  

Oda Başkanlarının bazıları sorunlarını sözlü olarak ifade ederken, diğer bir kısmı da önceden hazırladıkları dosyalarını Kent Konseyine sundular. Bakırcılar Odası, Briketçiler Odası, Ciğer Kebapçıları Odası, Fırıncılar Odası, Kuaförler Odası, Madeni Sanatkarlar Odası, Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası, Simsarlar Odası, Umum Nakliyatçılar Odası, Araban Şoförler ve Otomobilciler Odası temsilcileri sorunlarını sözlü olarak ifade ettiler.  Ayrıca Berberler Odası, Briketçiler Odası, Ciğer Kebapçıları Odası, Çorap ve Trikotajcılar Odası, Elektrikçiler Odası, Elektronikçiler Odası, Kuaförler Odası, Madeni Sanatkarlar Odası, Marangozlar Odası, Pideciler, Simitçiler ve yufkacılar Odası, Servis Araçları İşletmecileri Odası, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası temsilcileri de ayrıca dosyalar vererek sorun ve taleplerini ilettiler.     Oda Başkanları konuşmalarında; mesleki eğitim ve ara eleman (özellikle çırak temininde) sorunlar yaşadıklarını, özellikle gıda sektöründe kayıt dışı işyeri açan ve işçi çalıştıran, ruhsatsız çalışan esnafın kalitesiz üretim yaparak halk sağlığına kastettikleri gibi haksız rekabete de yol açtıklarını, bu konuda yetkili mercilere defalarca müracaatta bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarını, görevlilerin ise sadece kayıtlı olan esnafı denetledikleri diğerleri için hiçbir işlem yapılmadığını belirttiler.  Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun yazılı ve sözlü olarak sunulan sorun ve taleplerin ilgililerine iletilerek takip edileceğini ve sonucunun esnaf ve sanatkarlara duyurulacağını söyledi. Ayrıca toplantının tamamının kayda alındığını ve Kent Konseyi internet sitesinde konulacağını ifade etti.

 

Ekli Görseller