logo-type

Haberler

GAZİANTEP ESNAF VE SANATKARLARI ODALARI BİRLİĞİ BİLGİLENDİRİYOR, BELGELENDİRİYOR

GAZİANTEP ESNAF VE SANATKARLARI ODALARI BİRLİĞİ BİLGİLENDİRİYOR, BELGELENDİRİYOR

 İŞKUR destekli olarak MEB, KOSGEB ve MEKSA Vakfı ile işbirliği içinde gerçekleştirilen İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Programları ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile beraber, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) destekli olarak Türk vatandaşlarına ve Suriyelilere yönelik mesleki eğitim programları devam ettirilmektedir.

2016 yılı başından bu yana 5 ay içinde İŞKUR destekli olarak;

  • CNC Tezgahları ve Programlama Eğitiminde, 14 mezun, 12 kişiye kayıtlı istihdam,
  • Otomotiv Elektrikçisi Eğitiminde, 13 mezun, 7 kişiye kayıtlı istihdam
  • Temel Metal Şekillendirme Eğitiminde, 12 mezun, 8 kişiye kayıtlı istihdam,
  • Uygulamalı Girişimcilik, 197 mezuna yeni işyeri açma imkanı sağlandı.

ILO destekli olarak;

  • Örtülü Elektrot ve Ark Kaynağı, 20 mezun, mevcut işyerinde işine devamı sağlandı.

Eğitimlerini tamamlayan toplam 256 kursiyer bugün belge almaya hak kazanmışlardır.

GESOB Eğitim Müdürü M. İhsan ERCAN'ın GESOB Projeleri ve belgelendirme yapılacak eğitim programları ile ilgili detaylı bilgi sunumu sonrasında, Birlik Başkanımız Ömer KÜSBEOĞLU GESOB Yönetiminin mesleki eğitime bakış açısını ve yaklaşımını dile getirmiş olup projelerde kurumlar arası işbirliğine vurgu yapmıştır. İŞKUR il Müdürü Siraç EKİN ise GESOB tarafından yürütülen İŞKUR destekli projelerde başarı seviyesinin yüksek olduğunu konuşmasında vurgulamıştır.

Bursa Esnaf Dergisi sahibi Cevat ÖNGE ise yaptığı konuşmada; GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU'na 2016 yılı Esnaf Oskarının verileceğini belirtmiştir. Şahinbey Kaymakamı Cemalettin YILMAZ tarafından Ömer KÜSBEOĞLU'na Yılın Esnaf Oskarı ve plaketi verildi.

Vakıflar Gaziantep Bölge Müdürlüğü olarak yürütülen başarılı çalışmaları nedeniyle Bölge Müdürü İsa GÜVEN'e Şehitkamil Kaymakamı Ali DURSUN ve GESOB Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU tarafından bakır plaket verildi.

Yukarıda belirtilen eğitim programlarını başarı ile tamamlayan ve belge almaya hak kazanan toplam 256 kursiyer adına belgeleri toplantımıza katılan; Şehitkamil Kaymakamı Ali DURSUN, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin YILMAZ, İŞKUR İl Müdürü Siraç EKİN, SGK Müdür Yardımcısı Mehmet DOĞDAŞ, Şehitkamil Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü M. Ali BOLATKIRAN, Şahinbey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ökkeş KALENDER, ILO Temsilcisi Ertekin SOYER, ARZ Danışmanlık Firmasından Arzu YILMAZKAYA ve Oto Hurdacılar Odası Başkanı Uğur ÖZTÜMEN tarafından verilmiştir.  

Ayrıca Gaziantep Elektrikçiler Odasının başarı ile tamamladığı,  İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen, Oda üyesi esnaf ve sanatkarlara yönelik mesleki gelişim eğitimi belgeleri de katılımcılara verilmiştir.