logo-type

Haberler

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Uzun süreden beri başkanlık yapan Ömer Küsbeoğlu, tek listeyle seçime gitti. Yapılan seçim sonunda Küsbeoğlu tekrar esnafın başkanı oldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu, iki dönemdir yürüttüğü başkanlığı döneminde birlik ve beraberlik içinde tüm esnaf ve sanatkarlara kapıları açık olarak hizmet verdiklerini belirterek, ''Durmak yok'' dedi. 

Divan Kurulu'nun oluşturulmasının ardından okunan Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporları ile dört yıllık bilanço oybirliğiyle onaylandı.

Tek listeyle gidilen seçimler öncesi bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “ 79 odanın 574 delegesi bugün oy kullanacak. 574 delege arkadaşımızın da bugün aday olma hakkı vardı. Ancak bana teveccüh göstererek aday olmadılarGeçtiğimiz yıl can suyu projesi esnafımıza bir destek oldu. Ancak zaman kısıtlı olduğu için 200 esnafımız yararlanabildi. Şimdi 16 Mayıs’ta çıkacak bir esnafın ekonomi paketi var. Bu paket te Can Suyu projesidir. Bu projede gördüğümüz bazı eksiklikler var. Bu eksikliklerin giderilmesi için çalışacağız. Mesela verilen kredinin uzun vadeli olmasını istiyoruz ve kredi limitlerinin yükselmesini istiyoruz.

 

Odamız 1953 yılında kuruldu. Benden önceki dönemlerde görev yapan başkanların yaptıklarını unutmuyoruz. Onların yaptıklarına bizler ek yapıyoruz çalışmalarımızla. Bize bağlı 83 odamız vardı ama üye kayıtları 100’ün altına düştüğü için 79 odamız bulunmaktadır. Bu benim üçüncü dönem başkanlığım. Burada bizi yalnız bırakmayan esnaf arkadaşlarıma ve herkese teşekkür ediyorum.” dedi 

GESOB Olağan Genel Kurulu'nda, Ömer Küsbeoğlu başkanlığında tek listeyle gidilen seçimlere, 487 delege katıldı. Küsbeoğlu'nun listesi oyların tamamını aldı. 

Yönetim Kurulu, İbrahim Buğur, Salman Çelikadam, Settar Kıratlı, Sedat Özdinç, Abdullah Kocaoğlan, Hüseyin Kök, Mustafa Kemal Güneş ve Ahmet Şahin'den oluştu. 

Denetim Kurulu'na Ökkeş Sönmezoğlu, Reşit Durak, Hasan Karaoğlan, Mehmet Şahin ve Mehmet Ebçem getirildi. 

Disiplin Kurulu üyeliklerine ise Mehmet Bayrakçı, M. Hanifi Alkurt, Mustafa Erkülah, Sadık Keş ve Hasan Aydın seçildi.

Ekli Görseller