logo-type

Haberler

DEZAVANTAJLI GRUPLAR MESLEK KAZANDILAR VE BELGELERİNİ ALDILAR

DEZAVANTAJLI GRUPLAR MESLEK KAZANDILAR VE BELGELERİNİ ALDILAR

 

Açılış konuşmasını yapan M. İhsan ERCAN; TESK, İŞKUR ve MEKSA Vakfı arasında imzalanan “Dezavantajlı Gruplar için Mesleki Eğitim Protokolü” ile hayata geçirilen bu proje Gaziantep’te İŞKUR, GESOB, MEB, Emniyet Müdürlüğünün Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve MEKSA Vakfı işbirliği ile Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği-MEKSA Mesleki Eğitim Merkezlerinde uygulanmaktadır. Proje kapsamında Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği MEKSA Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen "Doğal Gaz İç Tesisatçılığı, Düz Dikiş Makinecisi ve Temel Metal Şekillendirme" dallarındaki mesleki eğitim kursları ile ilgili bilgi verdi. 4 grup halinde toplam 80 kişi ile başlatılan eğitim programlarını 50 kursiyerin başarı ile tamamladıklarını ve belgelerini bugün alacaklarını ifade etti. Başarılı kursiyerlerden 15 kişi ilgili işletmelerde istihdam edilmişlerdir dedi.

Ömer KÜSBEOĞLU ilimizin ve ülkemizin işsizlik sorununun çözümüne destek olmak amacıyla mesleki eğitim projelerini desteklediklerini, bu amaçla şu anda içinde bulunduğumuz eğitim merkezini tamamlayarak eğitim programlarını çeşitlendirdiklerini ifade etti. AB IPA kapsamında TESK ve bağlı 7 pilot ilde uygulanacak toplam 6.5 milyon EURO hibe bütçeli yeni bir projede Gaziantep’e 200.000 EURO hibe sağlanacağını belirtti. Bu sayede yeni bir Ağaç İşleri Eğitim Atölyesi kurulacağını ve esnaf-sanatkara danışmanlık hizmetleri verileceğini söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin konuşmasında ise, dezavantajlı grupların meslek sahibi edilmesinin kalkınma açısından son derece önemli olduğunu kaydederek, Cuma günü gerçekleştirilecek olan insan kaynakları ve istihdam fuarına katılımcıların hepsini davet ederek katılımın yoğun olmasını beklediklerini belirtti.

 

Vali Erdal ATA, törendeki konuşmasında, programlardan mezun olan herkesin bir işe yerleştirmelerini temenni ettiklerini söyledi. Yardım ve desteğe ihtiyacı olan gençlerin meslek sahibi yapılarak hayata kazandırılmasının ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Ata, dezavantajlı grupların nazarlarında daha korunmaya mazhar bir kitle olarak göründüğünü ifade etti. Bundan sonra bu tür projelere daha çok önem vererek daha fazla gencin projelerden faydalanmasını sağlamak gerektiğini ifade eden Ata, şöyle devam etti: "Aslında bu zorunlu eğitimi bundan 20 - 30 yıl önce zorunlu hale getirseydik, Türkiye genelinde uygulasaydık, belki bugün bu kurslara hiç ihtiyaç olmayabilirdi. Bugün mesleki eğitimde de aslında biz Türkiye olarak Avrupa ülkeleri ile kıyasladığımız zaman geri olduğumuzu söyleyebiliriz. Mesela Gaziantep'te bu oran yüzde 29'larda. Gelişmiş ülkelerde bu yüzde 65'lerde. Türkiye'nin kalkınmasını, ilerde çağdaş ülkeler seviyesine çıkmayı kendimize en büyük hedef olarak görüyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. O halde bunu gerçekleştirmek için mutlaka mesleki eğitime önem vermemiz lazım. Özellikle orta dereceli okullarda devam eden öğrenci sayımızın hiç değilse öncelikle yüzde 50'ye, daha sonra yüzde 65 oranına çıkarırsak, sanayicimizin de, esnafımızın da ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları bu şekilde yetiştirme şansımız olur."

Dezavantajlı grupların toplumda sağlıklı ve yararlı birer birey haline getirmeyi hedefleyen proje kapsamında kurs gören öğrencilere mezuniyet belgelerini Vali Erdal Ata, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, İŞKUR İl Müdür Siraç Ekin, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu tarafından verildi. 
KÜSGET’teki Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde kursiyerler protokol üyelerine kendi el işleri olan ürünlerden hediye etmelerinin ardından belge töreni son bulmuştur.