logo-type

Haberler

ÇOCUKLARIN MUTLU GELECEĞİ İÇİN UMUT YILDIZI PROJESİNİN AÇILIŞI GESOB MEKSA...

ÇOCUKLARIN MUTLU GELECEĞİ İÇİN UMUT YILDIZI PROJESİNİN AÇILIŞI GESOB MEKSA...

 Proje sahibi ve uygulama yeri Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği MEKSA Vakfı İşletmelerüstü Eğitim Merkezidir (GESOB MEKSA İÜEM).
GESOB MEKSA İÜEM binasında projenin başlangıç günü olan 12.04.2010 tarihinde yapılan açılış törenine, Vali Süleyman KAMÇI ile birlikte, Vali Yardımcısı Mehmet TAŞDÖĞEN, Şehitkamil ilçe Kaymakamı Mehmet AYDIN, İl Emniyet Müdürü Halil YILMAZ, İŞKUR İl Müdürü Besim EVİZ, GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU, MEKSA Vakfı Proje Başkanı M. İhsan ERCAN, meslek odası başkanları ve diğer davetliler katıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan GESOB Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU, kuruluşlarından beri birçok proje ve birçok güzel şey yaptıklarını belirterek, "Bu proje ile gençlerimizi önümüzdeki günlerde meslek sahibi edip, gerek kendilerini işe yerleştirmede gerekse, bundan sonraki yaşamlarında bir iş sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Bu vesileyle projenin gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, katılımlarından dolayı da başta Valimiz Süleyman KAMÇI’ya ve diğer davetlilere teşekkür ediyorum" dedi. Vali Süleyman KAMÇI da, projede emeği geçen herkesi kutladığını kaydederek, "Gençlerimize bu kursa katıldıkları için teşekkür ediyorum ve kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah bu şekildeki projelerimiz devam edecek" diye konuştu. 

Proje Başkanı M. İhsan ERCAN ise projenin finansmanının İŞKUR tarafından sağlanacağını ve GESOB, MEKSA, MEB, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirileceğini ifade ederek, "Proje kapsamında; 20 kişilik 16-18 yaş grubu gençler için kaynakçılık, 20 kişilik 16-18 yaş grubu gençler için de tesviyecilik dallarında eğitimler düzenlenecek. Her grup 600’er saat teorik ve pratik eğitim alacak. Eğitim programının 200 saatlik bölümü, Psikologlar tarafından Psiko-sosyal destek programı şeklinde her gün 2 saat olarak uygulanacak geri kalan 4 saat ise mesleki eğitime ayrılacak" şeklinde konuştu. 

"Eğitim; günde 6 saat, haftada 5 gün olarak toplam 100 fiili günde uygulanacak" diyen ERCAN, "Kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 15 TL, GESOB-MEKSA tarafından da 6 TL ücret ödenecek. Eğitim süresince kursiyerler proje kapsamında İŞKUR tarafından iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanacaklar. Eğitimi başarı ile tamamlayanlar, Çıraklık Eğitim kapsamında işletmelere yönlendirilerek sigortalı olarak çalışmaları ve mesleki eğitime devam etmeleri sağlanacak" şeklinde konuştu. 

Daha sonra açılış kurdelesini kesen Vali KAMÇI ve beraberindeki heyet, GESOB-MEKSA İşletmelerüstü eğitim merkezini gezerek kursiyerlerle sohbet etti. Açılış töreni; hatıra fotoğraflarının çektirilmesi, kamera görüntülerinin alınması ve sunulan ikramlıklarla sona erdi.

Ekli Görseller