logo-type

Haberler

BELGE ALANLAR İŞ BULDU, İŞYERİ AÇTI

BELGE ALANLAR İŞ BULDU, İŞYERİ AÇTI


Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) tarafından yürütülen SODES 2013 “MESLEKİ EĞİTİMDE HAYAT BOYU ÖĞRENME” isimli proje kapsamında İŞKUR’ da kayıtlı işsizlerin katıldığı; CNC Tezgah Operatörlüğü, Genel Elektrik Ark Kaynakçılığı, Düz Dikiş Makineciliği, Manikür Pedikür Teknikleri, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Teknikleri konularında meslek kazandırma eğitimleri düzenlenmiştir. 
Gerçekleştirilen eğitim programlarından, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Teknikleri eğitimini başarı ile tamamlayan 15 kursiyere GESOB hizmet binasında gerçekleştirilen törenle sertifikaları takdim edilmiştir.
Törene Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay ADNAN ARSLAN, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç EKİN,  GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU, Birlik Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, GESOB MEKSA İÜEM Müdürü M. İhsan ERCAN, sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.
Düzenlenen törende konuşan GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU, birçok işsizin aldıkları kurs ile meslek sahibi olarak iş hayatına atıldığını veya istihdam imkanı bulduğunu söyledi.
Kursiyerlerinin her zaman yanında olacaklarını belirten Küsbeoğlu, şunları kaydetti: "Son olarak 15 kadın arkadaşımıza 'Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Teknikleri' yani kuaförlük eğitimi verdik. 46 gün süren eğitimde kursiyerlerimizin günlük harcırahlarını da karşıladık. Kursu başarıyla tamamlayan 15 arkadaşımıza bugün sertifika vermenin sevincini yaşıyoruz."dedi. 
Belgesini alan kursiyerlerden 5 tanesi ilgili sektörde işe girerek 3 kursiyerimiz ise kendi iş yerlerini açmışlardır.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç EKİN ise konuşmasında: Yapılan bu gibi organizasyonlar sonucunda bir araya geldiklerini ve bu durumdan memnuniyet duyduğunu belirtmiştir. Kursiyerleri işe yönlendirmek için aldıkları veya alacakları sertifikaları mutlaka İŞKUR kayıtlarına işletmeleri gerektiğini söylemiştir.
Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilmiştir.