logo-type

Haberler

BAYANLARA YÖNELİK MESLEKİ EĞİTİM, REHABİLİTASYON VE SOSYAL ETKİNLİKLER

BAYANLARA YÖNELİK MESLEKİ EĞİTİM, REHABİLİTASYON VE SOSYAL ETKİNLİKLER

Bu proje Gaziantep’te İŞKUR, GESOB, MEB, Emniyet Müdürlüğünün Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi ve MEKSA Vakfı işbirliği ile Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği-MEKSA Mesleki Eğitim Merkezlerinde uygulanmaktadır.

Bu proje kapsamında Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği MEKSA Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen bayanlara yönelik “Düz Dikiş Makinecisi” eğitim programı; 03.09.2012 tarihinde haftanın 5 günü, günde, 6 ders saati, toplam 480 saat ve 80 fiili gün olarak 20 bayan kursiyer ile uygulanmaya başlanmıştır. Haftada 1 gün MEB Rehberlik Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezinden gelen bir uzman ile kursiyerlere psiko-sosyal destek eğitimi de verilmektedir. Eğitimler teorik ve pratik olarak devam etmektedir.

Eğitimlerin yanı sıra kursiyerlerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla sosyal aktivitelere de önem verilmektedir. Bu amaçla; 20 kişilik kursiyer grubu, öğretmenleri, proje ortağı kurum ve kuruluşlardan olan Emniyet Müdürlüğünün Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, İŞKUR, GESOB ve MEKSA Vakfı temsilcileri ile birlikte Başpınar Erikçe Ormanında hep birlikte piknik ve eğlence etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Yapılan etkinliğin tüm aşamaları, kursiyerlerin, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin, İŞKUR, GESOB, MEKSA temsilcilerinin emekleri ve katkıları ile eğlenceli bir şekilde tamamlanmıştır.

 

Ekli Görseller