logo-type

Haberler

AVRUPA'DA YENİ KÖPRÜLER

AVRUPA'DA YENİ KÖPRÜLER

 

Avrupa Birliğinin Yaşam Boyu Öğrenme Programı kapsamında uygulanan  “Avrupa’da Yeni Köprüler” isimli projenin içeriğine uygun olarak 8 Avrupa Ülkesinden (Almanya, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İngiltere gibi) 10 katılımcıdan oluşan eğitim temsilcileri 26-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Gaziantep’i ziyaret ettiler.

Katılımcı grubun ilimizde ziyaret ettiği kurumlar arasında GESOB MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi de bulunmaktadır. 27.05.2008 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Projeler Bürosu görevlisi Burhan AKYILMAZ başkanlığında 10 kişilik katılımcı grup Eğitim Merkezimizi ziyaret etmişlerdir.

Katılımcı grup öncelikle toplantı salonuna alınarak, İngilizce hazırlanan bir pp sunumu ile MEKSA Vakfının Gaziantep ve Türkiye geneli faaliyetleri hakkında bilgi verilmiştir. Mesleki Eğitim ve istihdam çalışmalarında işbirliği yapılan kamu ve özel sektör (MEB, TESK, TOBB, İŞKUR gibi) kurumları anlatılmış, bu tür ortak çalışmalar katılımcılar tarafından ilgi ile izlenmiştir. Sunum sonrasında sorular alınmış ve açıklayıcı bilgiler aktarılmıştır.

Ziyaretçi grup ile birlikte eğitim merkezimiz gezilerek, o sırada İŞKUR’da kayıtlı işsizler arasından eğitime alınan ve “Kaynakçılık” konusunda mesleki eğitim ve istihdam hedefli projeye katılan kursiyerlerin çalışmaları izlenmiş, kursiyer-ziyaretçi görüşmeleri sağlanmıştır.