logo-type

Haberler

ALTIN BİLEZİK KAZANDIRIYOR, YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRİYORUZ

ALTIN BİLEZİK KAZANDIRIYOR, YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRİYORUZ


141.650 TL tutarındaki proje bütçesinin tümü SODES kapsamında hibedir.

Proje kapsamında İŞKUR’da kayıtlı işsizlere yönelik Gazaltı Kaynakçılığı, CNC Tezgah Operatörlüğü, Solid Works tasarımcılığı, Düz Dikiş Makineciliği konularında meslek kazandırma eğitim programları ile gişimci adaylarının KOSGEB tarafından sunulan yeni girişimci desteğine ulaşmalarını sağlayıcı 70 saat süreli “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim” programı düzenlenmiştir.
Yoğun başvuru aldığımız Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi öncesi 85 kişi ile yapılan mülakat sonrası 30 girişimci adayı belirlenmiş ve KOSGEB tarafından uygunluğu onaylanan uzman eğitimcimiz M. Emin ŞİMŞEK ile 03.09.2013 tarihinde, 08.00 – 12.30 saatleri arasında GESOB Hizmet Binası toplantı salonunda eğitim programına başlanmıştır.

04.10.2013 tarihinde tamamlanacak eğitim programı sonrasında katılımcılara KOSGEB ve GESOB imzalı belge verilecektir. Bu belge ile birlikte iş fikrini projelendirerek KOSGEB’e sunan gişimci adayı, projesinin KOSGEB tarafından uygun görülmesi halinde 30.000 TL ye kadar yaptığı uygun harcamalar %70-80 oranında hibe olarak KOSGEB tarafından desteklenmektedir.
Halen çalışanların da bu tür eğitim imkandan yararlanmasını sağlamak üzere akşam saatlerinde 30 kişilik yeni bir gruba da aynı eğitim programı düzenlenecektir. Ön kayıtlar alınmaya devam edilmektedir.

Ekli Görseller