logo-type

Haberler

AB DESTEKLİ ADAPTESK PROJESİNİN GAZİANTEP TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

AB DESTEKLİ ADAPTESK PROJESİNİN GAZİANTEP TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

 

Gaziantep Valisi Ali YERLİKAYA, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilleri Osman TOPRAK ve M. Durdu YETKİNŞEKERCİ, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin YILMAZ, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan FADILOĞLU, İl Müftüsü Ahmet ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa YANMAZ, KOSGEB Müdürü Dr. Sadık GÖZEK, Milletvekili Adayı Ahmet UZER, İl Ticaret Müdürü Bilal YAZICI, Şehitkamil Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü M. Ali BOLATKIRAN, Birliğimizin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU, Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu üyeleri, Projenin Teknik Destek Ekibi Uzmanları Micheal B. Dan, Liesl Muench, Jove Jankulovski, Oda Başkanlarımız, yerel ve ulusal basınımızın katılımı ile GESOB Toplantı Salonunda Proje Tanıtım Toplantısı yapılmıştır.

Proje Koordinatörü M. İhsan ERCAN tarafından yapılan proje içeriği ile ilgili sunumda; proje kapsamında ülke genelinde 23 aylık süre içinde 23.250 Esnaf ve Sanatkarın mesleki, kişisel gelişim eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri alarak projeden doğrudan yararlanmasının hedeflendiği ve proje bütçesinin 6.2 milyon avro olduğu ifade edilmiştir. Bu bütçenin % 85 i AB hibe kaynaklı, %15 i ise Ulusal katkıdır.

Proje kapsamında GESOB Mesleki Eğitim Merkezlerimizde CNC ve diğer temel tezgahlar dahil komple bir ahşap işleri eğitim atölyesi, 21 bilgisayarlı 1 adet ahşap tasarım laboratuarı, 2 adet derslik kurulduğu ve 2016 yılı başından itibaren eğitim programlarının başlatılmasının planlandığı, bu amaçla da 13-14-15 Ekim 2015 tarihlerinde proje teknik destek ekibinin yabancı uzmanlar tarafından ilimiz esnaf ve sanatkarlarına, çalışanlarımıza, yöneticilerimize, paydaşlarımıza yönelik mesleki eğitim konularında mevcut durum ve ihtiyaç analiz çalışmalarının yapılacağı belirtilmiştir.

Projenin genel hedefi; Esnaf ve Sanatkarların değişen ekonomik ortamda uyum yeteneklerinin artırılmasıdır. Projenin özel hedefi ise; TESK'in, pilot illerdeki Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliklerinin, illerdeki Eğitim ve Danışmanlık Merkezlerinin kapasitelerinin geliştirilmesi, esnaf ve sanatkarların eğitilmesidir.

Proje kapsamında ilimizin önemli sektörlerinden olan metal, makine ve ahşap işleri alanlarındaki mesleki eğitim konularına ilave olarak tüm iş kollarına yönelik girişimcilik, iletişim, müşteri ilişkileri, iş sağlığı ve güvenliği, pazarlama-satış, işletme yönetimi, dış ticaret, maliyet muhasebesi, hijyen ve diğer ihtiyaç duyulan konularda kısa süreli eğitim programları düzenlenmesinin planlandığı anlatılmıştır.

Bilgilendirme sunumu sonrası Birlik Başkanımız Ömer KÜSBEOĞLU ve Sayın Valimiz Ali YERLİKAYA'nın Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinin projeler konusundaki geçmiş dönem başarılı çalışmalarını da örnek göstererek yeni projenin de başarı ile tamamlanmasını, ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını dilediler.

Ekli Görseller