logo-type

Haberler

35. Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

35. Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

35. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında yapılan etkinliklere katılan binlerce esnaf ve vatandaş gönüllerince eğlendiler.

Esnaf Dayanışma Teşkilatının günümüzdeki temsilcileri olduğunu vurgulayan GESOB Başkanı İsmet Özcan, “35.Ahilik haftası kapsamında dolu dolu bir hafta geçiriyoruz. Sevcan Orhan konseri, ardından ahilik pilavı dağıtımı, şed kuşatma ve başarılı esnaflara verilen sertifikalardan oluşan bir program düzenledik. Bize destek olan Gaziantep Valiliğine ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Üretim ve istihdamın her zaman destekçisi olan esnafa elinden gelen imkanı sunan tüm kurumlara bu birlik beraberlik mesajı için minnet borçluyuz.” diye konuştu.

12-18 Eylül haftasında  Ahilik haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin  coşkulu geçtiğini belirten Gaziantep Odalar Birliği Başkanı İsmet Özcan, ahilik kültürünün anlam ve önemine değinen konuşmalar yaptı. Konser öncesi yapılan proğramda ise İlin ahisi, ilin kalfası, ilin çırağı seçilerek ödül takdimi yapıldı ve Türk Halk Müziği Sanatçısı olan Sevcan Orhan’ın sahne almasıyla davetliler muhteşem bir gece yaşadılar.

Ekli Görseller